Sunday 8 May 2011

Võrratu Sydney
















Tere, kallikesed! Lõpuks nüüd midagi ka minust Sydney's :) No ja mis ma oskan öelda... Sydney on võimas, imekaunis, elav... lihtsalt fantastiline linn! Ma olen nende kahe päeva jooksul jõudnud tutvuda kesklinnaga ja veidikene selle ümbrusega. Kõige rohkem on senimaani avaldanud muljet ooperimaja ümbrus, pargid, erinevad promenaadid, The Rocks, Harbour Bridge ning teispool silda asuv promenaad ja kogu see elurajoon seal. Imekaunis lihtsalt. Ka ilm on siin suurepärane. Päike sirab ning õues on mõnusalt soe. Niiet jah, esimene nädalavahetus Sydney's on möödunud rohkem kui ootuspäraselt :) Nüüd aga ootan järgmist nädalat, et saaks külastada muuseume jm taolisi kohti, kuna nädalavahetustel on teadupärast kõik palju rahvarohkem.
Kui millegi üle juba üldse nuriseda saaks, siis vb hakkab silma see, et nt võrreldes Melbourne'ga ei ole Sydney enam niivõrd turistisõbralik linn. Mõtlen ennekõike siis seda, et siin ei leia tänavatel taolisi suuri linnakaarte, kus on ära märgitud tähtsamad vaatamisväärsused. Neid on, aga vähe ning nad ei torka väga silma. Ka ei ole just palju viitasid, mis näitaksid, kuhu poole miski vaatamisväärsus jääb ning kui pikk maa sinna on, ei ole tänavatel näha reklaame turistidele mõeldud tasuta tuuribussidest, olgugi, et täna nägin esimest korda ühte sellist sõitmas, niiet olemas ikka on. Niiet kui Melbourne's ei pidanud pärast esimest päeva tõesti oma kaarti kaasas kandma, siis siin enam nii ei saa. Aga ega siin ei saaks vist igal juhul, kuna Sydney on ikkagi niiii palju suurem ja ka kesklinnas liiklemine on keerulisem.
Eriti meeldiv on see, et ka Sydney on väga roheline linn ning erinevaid imekauneid parke on linnas mitmeid ja mitmeid. Kuna ilmad on siin hetkel suurepärased, siis pargid on sealset ilu nautivaid inimesi täis. Täna oli eriti meeldiv kõndida ranniku ääres asuvas Kuninglikus botaanikaaias, kuna pered olid oma kallid emad viinud parki pikniku pidama. Niii hea vaatepilt oli ning soovisin, et saaks sama teha.
Aga mis muud, kui et olge tublid edasi, nautige kevadet ning kuna täna on 8. mai, siis ka minu poolt kõikidele emadele HEAD EMADEPÄEVA!!! Kahju, et ma oma ema täna kas või kallistada ei saa, aga teen selle kõik juba väga varsti heaks :)

No comments:

Post a Comment