Tuesday 26 October 2010

Uued tuuled...

...puhuvad meie õuel. Tsauka, kallikesed! :) Meiega on nüüd lood sellised, et me ostame endale autot, et järgmise nädala alguses minema põrutada. Ja noh, et farmidesse tööle saada, on oma auto omamine ka kohustuslik. Eile saime kokku ühe Eestist pärit paariga, kes oma Fordi müüvad. Selle ostmine ei lähe vist aga läbi, kuna  ARKiga on selle auto puhul sada asja vaja korda ajada ja see kõik läheb liiga kulukaks. Üle hoovi on meil siin aga üks autoaed ja poisid just tulid mõni minut tagasi seda kaemast ning midagi olevat vist silma jäänud. Õnneks on siin nii palju eestlastest jm rahvustest backpackereid, kes oskavad soovitada ja oma hinnangut anda. Niiet, täna õhtuks loodame selguse majja saada.
Eile saime lõpuks oma pangakaardid kätte. Saame nüüd rahulikult poodides ka kaardiga maksta. Eesti kaardid kippusid aegajalt jamama ning pidime pidevalt kuskilt sularaha välja võtma.
Kirjutage keegi, kuidas teil seal ilmad ja kas midagi põrutavat ka toimunud on? Siin on ilmadega vägagi head lood. Eile viskas siis esimest korda üle 35 kraadi. Ja see ju alles hiliskevad. Üsnagi raske oli ringi liikuda, väsisime kiiresti ära. Ning öösel oli palav. Eesti suvi kippus kohe meelde tulema :) Aga täna on niiiiii mõnus. Järgmiseks 3-4 päevaks lubab ainult 25 kraadi ning kohati isegi kerget vihma. Me naudime seda südamest, sest niikuinii jõuab varsti tõeline suvi kätte ning see tähendab, et maal võivad kraadid tõusta kuni 50 kraadini. Ühed eestlased ütlesid eile, et nad on peamiselt põhjas ringi rännanud ning seal oli eelmine suvi mõnel päeval  kuni 60 kraadi. Kuidagi väheusutav, aga no võib olla tõesti, me ei ole siinse kliimaga veel nii tuttavad.
Kuhu me siis aga Perthist kavatseme minna? Lähme Donnybrooke'i. See ei ole siit kaugel, niiet esimese sihtkohana väga sobilik. Leidsime selle koha interneti teel ning hiljem rääkisid ka mõned eestlased, et nad seal tööd teinud. Niiet, loodame parimat.
Oleme paljudelt ka küsinud, et kuidas neil maal ämblike ja madudega lood on olnud. Mitmed, kes juba üle aasta siin olnud, ei ole mitte ühtegi korda nende mürgiste loomakestega kokku puutunud. Ainult üsna tavalisi halle ja karvaseid ämblikke näinud. Aga madusid on jah vähesed näinud. Kuigi üks on lausa püütoni oma toast leidnud. Kuidas meiega minema hakkab, eks siis näeme :)
Aga ok, me nüüd linna. Peame endale mingid spets saapad ostma, mida farmis vaja. SIIN LINNAS ON JUBA NII IGAV, ET POLE, MILLEST KIRJUTADAGI!  Aga jah, kirjutage keegi mulle midagi!Ükskõik millest. Ja mina saan siis vastata. Niikuinii me oleme õhtul mingi aeg jälle läpakate taga ja siis mul hea lugeda ning vastata. Seniks aga tsauka ja  olge tublid!

3 comments:

  1. Tsauki Liisu,

    Ära mu ülemustele kaeba, et Sulle tööajal kirjutan, aga panen mõned read kirja, siis olen omaltpoolt midagigi teinud :)
    Ilm on täna hommikul päris ilus, päikene paistab, kuid õhutemperatuur on teiega võrreldes on 32 kraadi madalam:D
    Andul oli eile jalaopp. Tõin ta õhtul kella 16 ajal haiglast koju. Jalg valutas nagu hullu, kuid peotäis valuvaigisteid olid talle abiks. Täna hommikul jalale astuda ei saanud ja jäi koju puhkama. Loodan, et ta paraneb ruttu, kuid kui eelmisi kordi vaadata, tean et tal võtab paranemine aega:)
    Liisukene kahjuks silmusid see nädalavahetus ei tulnud ja seda purgikest, mis Sa endale palusid, me hetkel Sulle jätta ei saa.
    Lugesin, et hakkad autot ostma, ega siin mõnel läheb ikka väga hästi, juba teine auto, mida omad:D
    Mis ma Sulle veel oskan kirjutada, ega nüüd hakkabki meil siin pime ja sombune aeg, mis kuidagi stressi ei ravi:) Kuid arvan, et ka 60 kraadine soojus midagi väga head ja lõõgastavat ei ole, eriti kui Sa nii kuumaga tööd pead tegema.
    Lugesin Su eelnevatest postitustest kalli toidu kohta. Palju austraalia dollar eesti krooni suhtes maksab?
    Olgu Liisukene, teen nüüd tööd ja püüan Sulle hiljem veel kirjutada.
    Ole tubli!

    Ja tea, et kallis oled meile!
    Kadri

    ReplyDelete
  2. Märkasin, et olen palju kirjavigu teinud:), ära neid tähele pane, ei lugenud enne postitamist oma kirjatükki üle:)
    Sry!

    ReplyDelete
  3. Liisu , Andu siin , sinu noorem vend - tead see paks onu ;)
    Proovin siin natukene puhata ja jalga ravida. Ega ma muud teha ei saa, kui pikali olla ja jalg natukene kõrgemal, et veri jalga ei vajuks . siis natukene vähem valu. Aga juba paraneb, homme lähen tööle. Arne juba üle koormatud ja tahaks et ma kasvõi moraalseks toeks oleksin ja ma ka väga juba tahan tööle minna siis vähemalt möllu sees ja aeg läheb lennates.
    Vaata siis autot ostes , et pidurid on korras ja turvavööd töötavad. Kui teed proovi sõitu siis jälgi ka , et roolis ei oleks loksu ja et rehvidel oleks piisavalt üle 5 mm mustrit. Kontrolli ka mootori õli ja vaata jahutusvedelkku. Vedelik ei tohiks olla väga määrdunud ja õli võiks varda pealt ikka ilustu maha voolata ja õli võiks puhas olla - mitte must tökat.
    aga elu iseõpetab ja tehke parim valik, mis selle raha eest saab - tublid olete !
    tervita ka oma kamba jõmme ja püütke pea selge hoida. ma ikka muretsen ju sinu pärast. hoia oma raha ka kontrolli all. aga sa oled selle kohapealt vist targem kui mina. Lihtsalt ole väga kokkuhoidlik, kuini kindel töö olemas.
    ja kindlasti arvesta et pere toetab siit kodust sind - ka rahaliselt iga kell.
    Tee seal kõik asjad ära mis sa tahad, pane ennast maksma ja saa palju sõpru. võta selt kõik, koduigatsuse korral mõtle, et sa varsti oled kodus ja võid siis jäädagi - aga hetkel oled seal ja saad hakkama ja paned täiega. Siin on sul kõik korras ja meiega on asjad joondes. Nüüd on sinu kord hakata toimetama ja oma elu paika panema. Meie olema taustal koguaeg olemas. kui vaja löö rusikas lauale ja ütle, et see on minu elu, minu tahe ja minu soov teen nii ja nii see ongi - ja ja meie oleme ikkagi taustaks - koguaeg, igal sammul. Sinu salajane relv väikses Eestis alati olemas - ja väga võimas.
    Musi musi sulle ja pane täiega. Armastan sind
    Andu

    ReplyDelete