Friday 22 October 2010

2 päev

Jää-äär, öökülm, kõuemürin- jah, täpitähed olemas, tähendab- hankisime lõpuks netipulgad ning saan nüüdsest oma arvutis käia. Võtsime Vodafone´i, kvaliteet peaks olema garanteeritud. Läksin esimese asjana postimees.ee-le ning lugesin, et Eestis sajab lund. Lumi on ilus asi, aga hetkel ma teda ei igatse :)  Mis me siis  aga teinud oleme? Nt eile käisime siis esimest korda toidupoes. Hinnad on suhteliselt kõrged, aga loomulikult on võimalik leida ka odavamat ja allahinnatud kraami. Kõige kasulikum on minna poodi alates kella 7 õhtul, sest siis hinnad madalamad kui päeval. Ostsime toitu väga tagasihoidlikult. Nt suure paki nuudleid, 3 tomatit, jogurtit, mingi tipikastme moodi asja, kõhutabletid, dušigeeli, 2 mangot. Poisid võtsid veel mingi röstsaia ja vorsti. Minu arve tuli nagu nipsti üle 32$. Niiet, püüame edaspidi hindasid ikka hoolega jälgida. Kuigi eks kui tööle juba saab, ei pea me enam nii valivad olema.
  Nagu varasemas postituses kirjutasin, ajasime palju tähtsaid asju juba korda. Nüüd veel vaja ära oodata oma TNF nr ehk maksunumber ning siis saab asuda juba tööle. Muidugi, kui selleks ajaks töö olemas on :)  Esmaspäevast hakkame aktiivselt töö otsimisega tegelema. Hetkel loome veel tutvusi ning uurime vanadelt olijatelt, kas ja kuidas alustada. Tutvuste loomisega ei ole muidugi mingeid probleeme. Kõik on ülisõbralikud ja väga avatud. Rändurite värk :)  Tutvunud oleme mitme mitme eestlasega, kahe sakslasega, ühe iirlasega, austraallastega ja hetk tagasi ühe rootsi tüdrukuga, kes rääkis, et helistas just emale ning kuulis, et Rootsis lumi maas. Ütlesime muidugi, et Eestis ka :) Väga mõnus oli temaga rääkida. Ikkagi meile nii lähedasest riigist :)    Kõik aga küsivad, kuidas saab küll nii palju eestlasi igal pool olla. Ükskõik kuhu hostelisse minna, on maja eestlasi täis. Tollis küsiti meilt, et kas eestlastel hakkab Austraalias midagi suurt ja tähtsat toimuma, millest austraallased ei ole teadlikud :D Aga jah, eestlasesse suhtutakse siin väga hästi. Eriti on tunda seda siis, kui eestlane tööd otsib ja ennast kuskile pakub. See on ainult tore!
Räägiks natukene austraallastest kah. Mis me oskame öelda...ÜLIsõbralikud, väga avatud ja meeletult vastutulelikud. Oleme linnapeal olles väga tihti pidanud inimestelt küsima, kus miski asub ning pangas ja poodides igasugust infot pärima . Austraallane teeb kõik selleks, et temast sulle tõesti abi oleks. Mõned on meid ise sinna kohale viinud, kuhu me palusime teed juhatada. Mõni, kes ei oska vastust anda, võibki jääda vabandama, et temast abi ei ole. Inimesed on siin tõesti head, rõõmsad ja lahked.
Eile oli meil siis väikene peokene:) või õigemini mõnus istumine. Nalja sai palju ning kuulsime vägevaid jutte nende seiklustest, kes siin juba kaua olnud. Iiri poisiga tuli aktsentidest ja murrakutest juttu. Sai räägitud peamiselt inglise keelt kõnelevate riikide aktsentidest, aga ka soome-ugri keelegruppi kuuluvatest keeltest. Mis tuli välja- eesti ja soome keelel ei tee tõesti kõik alati vahet, aga kui teevad, siis selle järgi, et soome keel kõlavat nagu  purjus eestlase jutt...hehh.
Aga jah, meil endiselt kõik hästi ja ega vist muudmoodi hetkel olla saagi, sest oleme ju alles 2 päeva siin olnud. Päris ausalt, meile endale tundub, et nädala oleme ikka olnud. Eks seda tingib suur põnevus, ringikolamine ning ka väikene ajavahe. Maganud oleme suhteliselt vähe.
                                                                       Meie hostel
                                                           Sissekäik meie rõdule :)

                                                            Natuke Perthi kesklinna
                                                     Üle tee meie hostelist asuvad spordirajatised
                                          
                                                     Kesklinn on meie hostelile väga lähedal
                                                              Naabermaja

Olge tublid ja...no näed, lõpuks ka esimesed pildid :) Ei saa hetkel neid rohkem üles laadida, sest see võtab mälupulgalt üsnagi palju mahtu ära. Kuigi meil on 3GB-sed pulgad ja seda peaks jätkuma üsnagi pikaks ajaks. Kui otsa saab, tuleb lihtsalt pulgale juurde laadida.  Ahjaa, homme lähme esimest korda randa! Ning loodame ära käia ühes suures ja ilusas meile lähedal asuvas pargis ja kängurude saarel. Järgmise sissekandeni!

5 comments:

  1. Tsau Liisu

    Olen täna tööl ja otsustasin Sulle kirjutada. Olen sinu üle väga uhke ja õnnelik et sa mul olemas oled !
    Meil siin on kõik sama- käime tööl ja pingutame kõigest väest, et olla tasemel , kui sa tagasi tuled.
    Teisipäeval lähen arsti juurde oma jalaga ja siis loodan on need mured läbi.
    Argo ootab pikkisimli silmusid Narvast aga kahjuks veel see nv ei saanud. Loodame, et järgmine siis. Hoian sulle ka ühe purgi.
    Saime oma Berlingo müüdud ja nüüd sõidan sinu omaga. Hoian auto ka sulle alles.!
    Iga päev töö juures räägime sinust ja Austraaliast ja isa koguaeg Googeldab, et kus sa täpselt oled ja loodab, et sa oma blogis annaksid täpseid aadresse siis meil huvitav vaadata. Armastame sind !
    Ema on meil kõige tublim ja hoiam meie peret koos - nagu ikka - sa ju tead.

    Lumi tuli maha ja teed on libedad - loodame et tööd tuleb kuhjaga.

    ole siis musi ja hoia ennast. Tervita kõiki oma sõprasid seal ja ütle neile, et sul on 2 suurt venda kelle jaoks sa oled KÕIK !!

    Andu !

    ReplyDelete
  2. Tere Liisu,

    Ka mina olen täna tööl:) Kell on 12:30 ning esimene lumi on juba sulanud. Täna on juba parem ilm, päike paistab. Arvan, et Sinu ilmaga võrrelda ei saa:)
    Nii lahe on Sinu postitusi lugeda ja pilte vaadata, väike kadedus on sees, kuid ka hea meel, et Sina seda kõike seal nautida saad.
    Igast päevast tuleb võtta maksimumi ja nautida seda nii nagu see oleks viimane, siis tundub kõik nii eriline ja saad hiljem iga väiksemagi kübekese meile kaasa tuua.

    Lahedaid seiklusi Sulle ja jääme uusi postitusi ootama!

    Hoia end Liisu!!!!!

    Kallis oled:)

    Kadri

    ReplyDelete
  3. Andu ja Kadri, te ikka oskate nutma ajada :D Päriselt ka. Mul on nii nii hea meel kuulda, kuidas te mulle kaasa elate. See annab jaksu ja indu siin tegutsemiseks ainult juurde. Mul on hea meel, et teil ka seal kõik korras ning Andu, jah, PALUN hoia mulle üks silmupurk :D
    Olge tublid ning armastan teid väga väga väga!

    ReplyDelete
  4. Tere rändur Liisu!Meil just lõppes gurmee õhtusöök.Rääkisime Sinu tublidust.Sinu vanemad on nii vahvad.Rõõmsameelsed!Me kõik hoiame sulle pöialt.Arvutis reisime Sinuga koos...Tahaks ka randa.Aga meie uisutame libedal teel, Rando ja Juta tervitavad!!!Hoiame pöialt.Õnne töö leidmisel!Palju toredaid elamusi teile kõigile! Mirjam
    Nb!Kuidas lood putuk-mutukatega?

    ReplyDelete
  5. Tsauka Mirjam! Tore ja rõõmustav kuulda, et kaasa elate :)Suur aitäh teile kõigile! Kuna aga oleme senimaani veel linnas olnud, siis ptüi-ptüi-ptüi, pole mitte ühte ainsatki mutukat näinud.

    ReplyDelete