Saturday 9 April 2011

Melbourne museum...oli alles elamus!

Tere, kallikesed! Minul on läinud väga kenasti. Ilmad olid suurepärased ja iga päev sai ikka uusi ja uusi kohti linnas avastatud. Kahjuks eilsest läks jälle jahedamaks ning sajab vihma. Seetõttu ongi aega tulla ja jagada oma muljeid. Muidu aga tõusen ju hommikuti küllaltki vara ning kohe linna minema. Jõuan õhtul millalgi tagasi ning siis vaatan vaid uudised ja (muidugi) Facebook'i üle ning nii ta ongi, tuttu ära.
Kirjutan veidikene aga ainult oma eilsest ehk siis laupäevasest Melbourne'i muuseumi külastusest, sest see oli midagi vapustavat. Kindlasti MUST SEE koht kõigile, kes peaksid kunagi Melbourne'i külastama. Tegelikult on aga nii, et mul on väga raske seda kõike nähtut ja kogetud kirjeldada. See on lihtsalt nii suur ja nii mitmekesiste väljapanekutega muuseum, et raske on ülevaadet anda. Seal saad asju vaadata, katsuda, nuusutada jms. Teadusosakond on alati vist üks põnevamaid, aga mulle meeldis vist siiski kõige rohkem disain. Eriti huvitav oli saada ülevaadet surfilaudade disainimise ja nende valmistamise protsessist :) Kahjuks oli selles osakonnas pildistamine keelatud, aga mõned üksikud klõpsud jõudis ikka teha :) Ma seda rohkem teiste eeskujul tegin :D Muidu aga sai vaadatud ja õpitud palju uut loomade, lindude, putukate, liblikate, puude, inimeste, kunstide, Melbourne'i ajaloo jpm kohta. Kõik on seal lihtsalt niivõrd hästi ja põnevalt külastajatele ette kantud, et nauding on seal ringi käia. Tuleb ise näha! Tegin ainult mõned üksikud pildid, sest muuseum on küll koht, kus pildistamisele väga aega ei tahaks raisata. Kuigi jah, seal oleks palju, mida jäädvustada :) Muuseumi pood oli ka fantastiline. Tõeliselt ilus!
Melbourne'ist lahkun praeguste plaanide järgi reedel. Lähen esialgu sellisesse linnakesse nagu Mildura. Tegelikult vist üsnagi suur linn. Asub ta Melbourne'ist u 550 km põhja pool. Jääb aga ikka veel Victoria osariigi sisse. Vaatan, ehk teeb mingi 3 nädalase tööotsa, kui näkkab muidugi, ja siis Sydney'sse ning siis juba koju :) Ma väga loodan, et enne kojutulekut läheb siis kõik plaanipäraselt. Hoidke siis mulle pöidlaid, eks. Seda on vaja :)
Vaatan praegu, et vihma ei saja hetkel. Jõuan ehk kuivana poodi ja tagasi...? Loodame :) Kui homme ilm alt ei vea, külastan kuninglikke botaanikaaedu. Seniks aga järgmise korrani :) (Kirjutan siis juba pikemalt. Botaanikaaiast ja Queen Victoria Marketist :))




















No comments:

Post a Comment