Thursday 16 December 2010

Elu ja olud jõulukuul

Hei! Jõulud ja aastavahetus on kohe kohe ukse taga. Kui tavaliselt tekib detsembri algul väike jõulutunne sisse, siis seekord sellest vist väga rääkida ei saa :) Pole piisavalt külmakraade ja valget lund, pole taolisi jõulutulukesi, nagu Eestis oleme harjunud nägema (jõulutulukesed lumekatte all on tõesti üks ilus vaatamisväärsus :) ), ning loomulikult pole kingituste ostmist ja ootust nautida perega 24. detsembri õhtut. Aga vaatamata sellele on tuju rõõmus ning näeme ära ja saame ise osa kohalikest traditsioonidest. Ent nagu ikka Aussis, kogunevad paljud eestlased 24.detsembril erinevatesse Eesti majadesse. Kõige tuntum neist asub Syndeys. Oii kuidas see meeldiks ka meile, aga kahjuks ei asu ükski nendest majadest meile piisavalt lähedal. Aga pole hullu, meil on siin ka kindlasti tore, sest toimub ühine õhtusöök ning tuleb ka jõuluvana :) Aastavahetusega saavad aga vist hoopiski teised lood olema. Lähme Perthi, kus eestlasi on hetkel jalaga segada ning juba olen neti teel ka mõnega tutvunud ning kokkusaamist arutanud. Eks näeme, kuidas õnnestub, aga kohale sõidame Perthi igal juhul. Mõned nädalad tagasi aga sattusin netis ühte Aussi eestlaste kommuuni, kus avastasin midagi küllaltki vägevat. Nimelt leiavad aastavahetusel Adelaide linnas aset Eesti päevad, kus on suur laat Eesti käsitööga ning kus erinevates kabelites, kohvikutes, rahvamajades ja vabaõhulavadel esinevad eesti artistid alustades Inesega ja lõpetades Ivo Linnaga. Toimuvad ka erinevad näitused, filmiõhtud ja loengud, mis puudutavad kõik ainult Eestit. Niiet Adelaidest saab mõneks päevaks justkui osa Eestist. See tundub meile niivõrd kihvt, huvitav ja ahvatlev ning samas ka üllatav, sest see näitab, KUI palju siin ikka eestlasi on ning kui agarad ja tublid nad on selliseid üritusi korraldama. Me tahaks Nastjaga väga minna, aga kuna meil on tõesti vaja reisimiseks raha koguda, siis me lihtsalt jätame taolised lõbud hetkel ära. Ahjaa, lisaks sellele...ülehomme ehk siis 18. detsembril esinevad Perthis Vaarik ja Nuter oma etendusega "Meri ja Orav". Kõik, kes sinna lähevad, NAUTIGE :)
Midagi muud huvitavat ei ole aga paraku rääkida. Töötame endiselt, et reisiraha ja teise aasta viisa päevi koguda :) ning naudime niisama elu oma armsas Donnybrookis. Just eile aga arutasime Nastjaga, et meil on tegelikult kohutavalt vedanud. Me oleme ühes farmis, mis on ka meie esimene, saanud teha tööd ühtekokku u poolteist kuud. Kuna aeg aga lendab küllaltki võimsal kiirusel, siis ei olnud me varem seda tähele pannud. Aga siiski, esmaspäeval ütles üks farmeritest, et see on kahjuks teie viimane päev siin, kuna kõik on tehtud, ent nii see meie õnneks ei läinud. Ju tahetakse meid kõiges võimalikus ära kasutada ning nüüd pandi meid nashide oksi lõikama ja väikest rohimistööd tegema. Naeramegi siin, et oleme nagu väikesed vanainimesed, seljad kanged. Ei ole naljaasi kella 6-st 4-ni küürutada ja rohida :D Ent meile ainsal vabal päeval ehk siis pühapäeviti oleme suurema kambaga ikka rannas käinud ning niisama puhanud. Kõige tihedamini käime läbi inglaste ja iirlastega ning nendega koos leiavadki aset meie rannamõnude nautimised ning õhtused istumised. Nad on toredad ning meiega väga sarnased ja nalja saab tõesti palju :)
Selleks korraks jälle lõpetan. Nautige jõuluaega täiel rinnal! Eesti jõulud on KÕIGE ilusamad ning hinnake seda. Olge tublid ning jääge moodsaks!

No comments:

Post a Comment